Мітка: ссавець


Велика панда

Малюки великої панди

 Мешкає в гірських лісах Китаю на висоті 1500-2000 м.  Тіло завдовжки до 180 см, маса – до 160 кг. Спритно лазить по деревах. Живиться листям і молодими пагонами бамбука, за що й дістала свою другу назву – бамбуковий ведмідь. Крім бамбука, поїдає дрібних тварин і плоди рослин.  Панда віддає перевагу одиночному способу життя. Тільки в […]

Видра

Видра з потомством.

 Живе на прибережних ділянках водойм по всій Україні, за винятком Криму. Дуже рухлива тварина.  Довжина – до 1,5 м, маса – понад 10 кг. Живиться рибою, жабами, раками. їй вистачає 1 кг їжі на добу.  Веде усамітнений спосіб життя.  Самка приводить 2–4 малюків, які стають дорослими лише на третій рік. До цього вони весь час […]

Великий тушканчик

Великий тушканчик

 Населяє степові ділянки з невисоким травостоєм, пасовища та пустирі Лісостепу та Степу Лівобережної України. Зустрічається в Нижньому Придніпров’ї та в Криму. Найбільший представник родини Тушканчикові. Через це часто іменується земляним зайцем.  Довжина – близько 25 см, не рахуючи довгого хвоста.  Живиться насінням, бульбами, цибулинами та комахами.  Живе поодиноко в глибоких норах. Самка раз на рік […]

Кам’яна куниця

Кам'яна куниця.

 Ареал охоплює гори Західної Європи, країн Середземномор’я, Близького Сходу, Кавказу, Середньої і Центральної Азії. Може жити І в горах, де зовсім немає лісів. Тіло завдовжки до 55 ом, хвіст – до 80 см, маса близько 2,5 кг Дуже схожа на лісову куницю, від якої відрізняється білим забарвленням горла і грудей (у лісової вони жовті). За […]

Пума

Пума на полюванні.

 Поширена в Північній і Південній Америці, від Канади на південь до Вогняної Землі. Живе на рівнині і в горах на висоті до 5600 м. Місцеві назви – кугуар і гірський лев. Спритно лазить по деревах і скелях.  Тіло з хвостом завдовжки до 2,5 м, маса – до 80 кг. її здобич – олені, товстороги, пекарі, […]

Бурий ведмідь

Самка бурого ведмедя з дитинчатами

 Мешкає у хвойних і мішаних лісах Євразії та західних регіонів Північної Америки. У Північній Америці відомий під назвою «грізлі».  Найбільші особини живуть на півночі Далекого Сходу і північному заході Америки. Тут нерідко зустрічаються гіганти завдовжки до 230 см та масою 700 кг.  Очевидно, це пов’язано з багатими харчовими ресурсами регіонів: у річки там регулярно заходять […]

Росомаха

Росомаха

 Житель тундри Євразії та Північної Америки, широко розповсюджена в тайзі.  Масивний звір вагою до 18 кг. Довжина тіла з хвостом не перевищує 120 см.  Невтомний хижак-одинак, може годинами переслідувати свою жертву. Основу зимового живлення становить падаль і залишки здобичі інших хижаків. Улітку полює на гризунів та інших дрібних тварин. Нападає на молодняк копитних, на ослаблих […]


Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн