Мітка: птах


Жайворонок лісовий (Lullula arborea)

Жайворонок лісовий (Lullula arborea)

Верхня частина його тіла блідого іржаво-бурого кольору, нижня – білувато-іржавого. Ці маленькі пташки водяться в усій Європі, починаючи від Швеції, і в Західній Азії; улюбленим місцем їхнього проживання є дикі пустища і лісисті місцевості. Після насиджування вони переселяються зі своїми пташенятами на скошені луки, а під час перельоту опускаються на ріллі і стерні рівних місцевостей. […]

Жаборот вухатий, або білоніг вухатий (Batrachostomus auritus)

Жаборот вухатий, або білоніг вухатий (Batrachostomus auritus)

Птах середніх розмірів з дуже великим розрізом рота. Вирізняється як своєрідністю оперення, так і його красою. По обидва боки голови у вушній ділянці над очима й позаду них росте пучок довгого, трохи розсуканого пір’я; воно майже зовсім закриває очі і надає всій голові невідповідно великого розміру. Оперення верхньої частини ясно-іржаве з тонким чорним малюнком зиґзаґами; […]

Жаборот димчастий, або совиний, або велетенський, або димчастий білоніг (Podargus strigoides)

Жаборот димчастий, або совиний, або велетенський, або димчастий білоніг (Podargus strigoides)

Завбільшки як наша ворона. Досягають завдовжки 50 см. Це великий птах, може важити до 680 г. Оперення всієї верхньої частини на темному сіро-бурому тлі ніби поцятковане дуже дрібними сірувато-білими і чорними крапками; верхня частина голови, нижні шийні і покривні пера крила помережані тонкими чорними рисками. Очі жовті, дзьоб широкий, над дзьобом – пучок щетинистого пір’я; […]

Дятел червоноголовий (Melanerpes erythrocephalus)

Дятел червоноголовий (Melanerpes erythrocephalus)

Належить до родини Дятлові. Для нього характерний слабозігнутий дзьоб. Голова і шия його – яскраво-червоні, спина, махові і хвостові пера – чорні, надхвістя і нижня частина тіла – чисто-білі. Довжина тіла досягає 25 см, розмах крил – 44 см, довжина крила – 12 см, хвоста – 6 см. Самки трохи менші від самців, а їх […]

Дятел сивий (Picus canus)

Дятел сивий (Picus canus)

Належить до родини Дятлові. Розмірами він мало поступається зеленому дятлові: 30 см завдовжки, розмах крил не більше 50 см, довжина крила 15 см, а хвоста – 11 см. Ареал поширення охоплює більшу частину Європи, за винятком Великої Британії, весь Сибір, межуючи на сході з Японією, а на півдні – з Персією. Сивий дятел харчується переважно […]

Дятел золотий шилодзьобий (Colaptes auratus)

Дятел золотий шилодзьобий (Colaptes auratus)

Цей птах трохи поступається розмірами нашому сивому дятлові. Верхня частина голови і задня половина шиї у нього попелясто-сірі; вуздечка, смужка біля ока, скроні, бічні частини голови та шиї, підборіддя і горло забарвлені у винно-червоний колір; велика смуга біля кутів рота і широка, у формі півмісяця, пляма на нижній частині шиї – чорні. Все оперення верхніх […]

Дятел зелений (Picus viridis)

Дятел зелений (Picus viridis)

Належить до родини Дятлові. Верхня частина голови, потилиця і широка, з вузенькою чорною облямівкою пляма біля кутів рота забарвлені в яскраво-червоний колір, який на тім’ї має сірий відтінок, верхня частина тулуба оливково-зеленого, трав’яного кольору, а біля крил помітніший брунатний відтінок; надхвістя і верхні покривні хвостові пера блискучі оливково-жовті. Вушна ділянка, підборіддя і горло – білі […]

Дятел великий строкатий (Dendrocopos major)

Дятел великий строкатий (Dendrocopos major)

Він цілком виправдовує свою назву, адже його оперення і справді дуже строкате. У самок пурпурової плями на потилиці немає. У молодих птахів маківка голови карміново-червона. Очі буро-червоні, дзьоб ясно-свинцевого кольору, ноги зеленувато-сірі. Довжина цих дятлів досягає 23–25 см, розмах крил 46–48 см, довжина крила 16, а хвоста – 8,5 см. Місце проживання великого строкатого дятла […]

Дятел білодзьобий (Campephilus principalis)

Дятел білодзьобий (Campephilus principalis)

Поширений у південній частині Сполучених Штатів і на острові Куба. Довжина птаха – 55 см, розмах крил – 80 см, довжина крила – 28 см, а хвоста – 19 см. Місцями проживання дятлів були заболочені широколисті або соснові ліси, де багато загиблих і трухлявих дерев. Тримались у глибині лісу, вибираючи найглухіші його ділянки, особливо в […]

Дрохва (Otis tarda)

Дрохва (Otis tarda)

Належить до родини Дрохвові, це найбільший з європейських птахів. Досягає завдовжки 1 м й більше. Голова, верхня частина грудей і частина крила – світло-сірі; спина покреслена чорними смужками на іржаво-жовтому тлі, нижні частини тіла білі; махові пера – сіро-бурі. Дрохви водяться в усій Європі, починаючи з Південної Швейцарії і Центральної Росії, і в Азії; взимку […]


Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн