Качка каролінська (Aix sponsa)

Відгуки: 0

Качка каролінська (Aix sponsa)
Качка каролінська

Належить до родини Качкові. Надзвичайно поширена в усій Північній Америці і розводиться в Західній Європі. Її розмір близько 50 см, розмах крил до 73 см, маса тіла близько 870 г. Характерною ознакою є чубок, що прикрашає її велику голову, та розкішне, щільне, блискуче оперення. У каролінської качки чубок золотаво-зелений, плечові пера, великі махові та стернові – зелено-пурпурно-сині, задня частина спини та верхні покривні пера хвоста – чорно-зелені, середина грудей і живіт – білі, боки – жовті з гарним, ніжним узором.

Ця качка дуже зграбна, як і її рухи: вона швидко та легко ходить, чудово плаває, легко, як дикий голуб, літає між гіллям дерев і в разі потреби пірнає. Голос надзвичайно м’який та милозвучний.

У березні каролінські качки утворюють пари. Зазвичай, про житло для них дбає великий білодзьобий дятел; інколи ж вони задовольняються покинутим гніздом білки чи навіть розколиною у скелі. Самка граційно протискується у тісний вхідний отвір дупла і заходжується облаштовувати гніздо, тим часом самець вартує зовні і сповіщає її про небезпеку. У кладці 7–12 маленьких яєць.


Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)