Звичайна неясить


Звичайна неясить
Звичайна неясить.
 Ареал цієї красивої, з «іграшковою» зовнішністю, сови охоплює всю територію Європи і прилеглих регіонів Азії. До типу ландшафту не дуже вибаглива, але віддає перевагу лісам, гаям і паркам. Охоче селиться там, де її не турбують даремно, у сільській місцевості і навіть у містах. Веде нічний спосіб життя.

 Живиться переважно дрібними гризунами. Гнізда сама не будує. Звичайно використовує старі гнізда сорок та інших птахів, дупла дерев тощо. Охоче займає штучні місця гніздування. У кладці 3-7 яєць, її крики є територіальними сигналами, з допомогою їх пара сов підтримує між собою контакт на великих відстанях. Ці звуки надають неповторного нічного колориту нашій природі. На жаль, цей зовсім нешкідливий птах досі часто переслідується неосвіченими людьми.


Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)