Зубри


Зубр
Зубр.

У давні часи населяв Карпати, Полісся та Лісостеп. По річкових долинах потрапляв і в Степ. В Україні був повністю знищений. Із початку 20 століття завдяки міжнародним зусиллям чисельність цієї тварини поступово відновлюється. Любить відкриті лісові галявини.

Досягає висоти в холці до 2 м і маси до 1000 кг. Це найбільша наземна тварина європейської фауни. Добре бігає, може долати перешкоди заввишки до 2 м.

Живиться, пагонами та корою дерев і кущів, а також різними травами.

Самки з телятами ведуть стадний спосіб життя, а старі бики тримаються поодинці. Самка приводить одне теля, котре одразу слідує за матір’ю.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)