Жайворонок польовий (Alauda arvensis)

Відгуки: 0Тварини

Жайворонок польовий (Alauda arvensis)
Жайворонок польовий

Відзначається стрункою будовою, коротким дзьобом, гострими крилами, тонкими ногами і короткими пальцями. Пір’я верхньої частини тіла землисто-бурого, а нижньої – рудувато-білого кольору. Вся Європа від Норвегії та Росії і Середня Азія – батьківщина жайворонків, які перекочовують на зиму до Північної Африки та Індії. Для нас польовий жайворонок є провісником весни, адже він прилітає, коли сніг лише починає танути, іноді на початку лютого.

Цей птах метушливий, він безупинно перебігає з місця на місце. З іншими жайворонками польовий жайворонок живе мирно тільки під час перельоту і зимівлі. У Новій Зеландії, де жайворонки були акліматизовані, вони дуже розмножились і змінили свій спосіб життя; землевласники нарікають, що вони винищують хлібні сходи; а спів погіршився настільки, наскільки збільшилася їхня шкода.

Були спроби акліматизувати цих птахів і в Америці, але не цілком вдалі.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)