Жайворонок лісовий (Lullula arborea)

Відгуки: 0Тварини

Жайворонок лісовий (Lullula arborea)
Жайворонок лісовий

Верхня частина його тіла блідого іржаво-бурого кольору, нижня – білувато-іржавого. Ці маленькі пташки водяться в усій Європі, починаючи від Швеції, і в Західній Азії; улюбленим місцем їхнього проживання є дикі пустища і лісисті місцевості. Після насиджування вони переселяються зі своїми пташенятами на скошені луки, а під час перельоту опускаються на ріллі і стерні рівних місцевостей. Повертаються зі своїх мандрувань лісові жайворонки дуже рано – у другій половині лютого.

Вони чудово співають. І хоча жайворонок у цьому й не може рівнятися з солов’єм, проте часто замінює останнього; солов’їна пісня ллється лише протягом двох місяців, а лісовий жайворонок співає починаючи з березня до серпня, а після линяння – ще в останній половині вересня і в першій половині жовтня; крім того, його гарна пісня пожвавлює бідні, безлюдні місцевості і гори.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)