Жайворонкові – родина птахів (Alaudidae)

Відгуки: 0Тварини

Жайворонкові – родина птахів (Alaudidae)

Міцної будови птахи, з великою головою, коротким дзьобом, довгими крилами і короткими ногами з дуже великим кігтем на задньому пальці; оперення землистого кольору. Хоча жайворонки трапляються в усіх країнах світу, але переважно живуть у Старому Світі. Місця їхнього перебування – відкриті простори: поля, пустелі, степи. Парочки одного виду живуть у безпосередній близькості одна від одної, і навесні їхній спільний спів цілий день розважає вухо мандрівника. Усі жайворонки, що живуть на півночі, належать до перелітних або кочівних птахів; ті, що живуть на півдні,– до осілих або бродячих. Жайворонки відлітають недалеко і ненадовго. Це перші птахи, що з’являються у нас навесні, і залишаються аж до пізньої осені.

Жайворонки – найкращі ходаки серед горобцеподібних птахів, хоча й політ їхній чудовий своєю різноманітністю. Більшість жайворонків – добрі, а деякі з них майстерні співаки. їхня їжа складається з комах, хлібних зерен і насіння; п’ють росу, що збереглася на листі, і довгий час можуть зовсім обходитися без води. Гнізда в’ють недбало із стеблинок і листя, і тому їх важко помітити. Всілякі хижаки, а також людина – вороги жайворонків; але швидке розмноження зберігає їх від цілковитого винищення.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)