Єнот-полоскун


Єнот-полоскун
Єнот-полоскун.

Звичайний мешканець лісистих районів Америки, від півдня Канади на півночі до Панами на півдні. Заради пухнастого хутра його розселяли в багатьох країнах. Тепер зустрічається в лісах Західної Європи, Білорусі та Кавказу. Скрізь селиться поблизу водойм.

Довжина тіла до 60 см, маса до 8 кг. На півночі ареалу перед заляганням у зимовий сон великий єнот, завдяки запасам жиру, може досягти маси 25 кг! Живиться рибою, ракоподібними комахами, жабами і дрібними гризунами. Часто ловить змій і видирає пташині гнізда. У великій кількості поїдає плоди, ягоди, горіхи, коріння тощо. Їжу звичайно вміло ловить або збирає чіпкими лапами. Притулком служать дупла дерев. Самка народжує трьох-чотирьох сліпих дитинчат.

Назву полоскун дістав через звичку постійно бовтати передніми лапами у воді в пошуках здобичі. Крім того, він іноді справді миє її перед тим, як з'їсти, але віддалік від води цього не робить.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)