Вовк


Зграя вовків
Зграя вовків.
 Широко розповсюджений у Євразії та Північній Америці. До характеру ландшафту невибагливий, але віддає перевагу відкритим місцям, що чергуються з лісами та балками. Довжина тіла з хвостом сягає майже 2 м, маса до 80 кг! Це найбільший представник родини Собачих. Полює на різноманітних копитних, але може живитися дрібними гризунами і падаллю.

 Розмір мисливської ділянки зграї звичайно буває понад 100 км2. Тримається сімейними групами, вони складаються з батьківської пари та їхнього потомства, а також з дорослих родичів. У зграї тільки дружина ватажка може давати потомство. У виводку звичайно 5-6 сліпих вовченят. Вони залишаються під опікою старших до двох років.

 Цей хижак використовує найрізноманітніші сигнали для спілкування зі своїми родичами: звукові (зокрема, знамените вовче завивання), зорові (виразні міміка й пози) і нюхові. Саме вовк є предком домашнього собаки, цьому сприяло його високе соціальне життя (схильність до життя в товаристві собі подібних).

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)