Великий тушканчик


Великий тушканчик
Великий тушканчик.
 Населяє степові ділянки з невисоким травостоєм, пасовища та пустирі Лісостепу та Степу Лівобережної України. Зустрічається в Нижньому Придніпров'ї та в Криму. Найбільший представник родини Тушканчикові. Через це часто іменується земляним зайцем.

 Довжина – близько 25 см, не рахуючи довгого хвоста.

 Живиться насінням, бульбами, цибулинами та комахами.

 Живе поодиноко в глибоких норах. Самка раз на рік народжує 3–4 малят.

 На зиму впадає в сплячку. Запасів корму не робить.

 Великий тушканчик може скакати двометровими стрибками зі швидкістю 40, а то й 50 км за годину, миттєво змінюючи напрямок. При цьому його «знамено» – чорно-біла китичка на хвості,– коливаючись із боку в бік, допомагає збити хижака з пантелику.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)