Великий строкатий дятел


Великий строкатий дятел
Великий строкатий дятел.
 Ареал охоплює мішані і широколисті ліси Євразії. Мешкає на будь-яких деревних насадженнях, зокрема в міських парках і скверах.

 Довжина тіла до 26 см, маса – до 100 г.

 Живиться різноманітними комахами та їх личинками, які живуть під корою і в деревині. Гніздова пара займає ділянку площею до 10 гектарів. Початок гніздового періоду відзначається дзвінким барабанним дробом самця. Дупло видовбується спільними зусиллями пари. У кладці четверо-семеро яєць. Звичайно це осілий птах, але в періоди, коли хвойні дерева й дуби не плодоносять, вдається до кочового життя.

 Влітку часто дзьобом спритно збирає з листя численних попелиць, скачуючи їх масу в грудочки. Іноді видирає гнізда дрібних пташок, поїдаючи їх кладки і крихітних пташенят. В осінньо-зимовий період споживає силу-силенну насіння хвойних дерев. На якому-небудь стовбурі влаштовується «кузня» – зручне місце, де можна закріпити зірвану шишку. Його «кузні» неважко знайти по великих купах роздовбаних шишок. Крім цього, може годуватися жолудями і буковими горішками.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)