Велика панда


Малюки великої панди
Малюки великої панди
 Мешкає в гірських лісах Китаю на висоті 1500-2000 м.

 Тіло завдовжки до 180 см, маса – до 160 кг. Спритно лазить по деревах. Живиться листям і молодими пагонами бамбука, за що й дістала свою другу назву – бамбуковий ведмідь. Крім бамбука, поїдає дрібних тварин і плоди рослин.

 Панда віддає перевагу одиночному способу життя. Тільки в період розмноження зустрічається парами. На зиму в барліг залягають лише вагітні самки, які народжують одного, рідко двох дитинчат масою до 2 кг.

 У Китаї велику панду оголошено національним скарбом.

 Панда – жива емблема Міжнародного союзу охорони природи! Довгий час вона була загадкою для зоологів, які не могли збагнути, що це – гігантський єнот чи своєрідний ведмідь. Тепер вченими з’ясовано, що велика панда – це представник родини Ведмедячих.

 Панда належить до найрідкісніших і найменш вивчених великих звірів через потайний спосіб життя.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)