Тундрова куріпка

Відгуки: 0Тварини

Тундрова куріпка
Тундрова куріпка

 Справжній корінний мешканець Арктики. Осіло живе навіть на заполярних островах Північного Льодовитого океану.

 Птах досягає довжини 33 см, має міцну статуру.

 Живиться бруньками, листочками та ягодами низькорослої рослинності Арктики.

 З настанням зими оперення куріпок біліє. Для захисту від морозів і лютих вітрів зариваються в сніг.

 Весною під час токування самці видають дивовижно гучні й пронизливі крики. У кладці буває 10-15 яєць. Пташенят виховують обидва батьки – незвична риса для представників родини Тетерукових.

 Самець куріпки самовіддано захищає потомство. Часто вдається до небезпечного для життя прийому – побачивши якого-небудь хижака, він розпластується на землі й підпускає його ближче. Потім несподівано стрибає з гучним криком прямо на голову ворога, лопочучи при цьому крилами. Поки хижак оговтується від несподіваної атаки, пташенята встигають сховатися, а куріпки-батьки – відлетіти на безпечну відстань.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)