Сіра гуска


Сіра гуска
Сіра гуска

Живе переважно у важкодоступних, густо зарослих осокою та очеретом водоймах півдня України. Довжина тіла досягає до 90 см, маса – до 6 кг.

Живиться соковитою рослинністю, взимку часто відвідує пасовища та посіви озимини.

Утворює постійні пари. Самка будує гніздо й насиджує кладку з 5–7 яєць. Самець охороняє її та пташенят і допомагає опікувати й годувати потомство.

Зиму проводить у країнах Середземномор’я та Західної Європи.

Сіра гуска – предок усіх європейських свійських гусей.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)