Пума


Пума на полюванні.
Пума на полюванні.

Поширена в Північній і Південній Америці, від Канади на південь до Вогняної Землі. Живе на рівнині і в горах на висоті до 5600 м. Місцеві назви – кугуар і гірський лев. Спритно лазить по деревах і скелях.

Тіло з хвостом завдовжки до 2,5 м, маса – до 80 кг. її здобич – олені, товстороги, пекарі, гуанако і великі гризуни. Як і всі кішки, полює крадькома.

Живе одиноко. У виводку 2-4 котенят. Дитинчата народжуються плямистими. Самець не бере участі у вихованні потомства.

Пума в порівнянні з іншими котячими має досить великі і масивні лапи, а добре розвинена мускулатура задніх ніг дозволяє їй здійснювати великі стрибки.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)