Пугач

Відгуки: 0Тварини

Пугач
Пугач.

Зрідка зустрічається на відкритій місцевості – в горах чи на рівнині по всій території України.

Довжина тіла пугача досягає 72 см, маса – до 3,5 кг. Це найбільша з усіх сов світової фауни.

Додержується постійної пари.

Гнізд не будує. В березні кладка з 2–3 яєць розміщується просто на голому ґрунті, десь у потаємному місці. Пташенята понад три місяці потребують батьківської опіки.

Характерні крики пугача є його територіальними сигналами, що позначають мисливську територію птаха. З їх допомогою пара підтримує між собою контакт на великих відстанях. їх чути на багато кілометрів довкола, і дехто побоюється цих нічних криків. Проте ніякої загрози вони в собі не містять.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)