Птах зонтичний еквадорський, або красочуб (Cephalopterus penduliger)

Відгуки: 0Тварини

Птах зонтичний еквадорський (Cephalopterus penduliger)
Птах зонтичний еквадорський

Належить до родини Котингові. Примітний великим шоломоподібним пучком пір’я на голові, який може трохи підніматися вгору, і шкірястою, опереною лопаттю на нижній частині шиї. Оперення майже скрізь чорне, чубок синювато-чорний, ноги матово-чорні. Населяє східні схили Перуанських Кордильєр до висоти 1000 м.

Еквадорський зонтичний птах досягає 51 см завдовжки, розмір самки майже вдвічі менший. Роздута сережка, що звисає з грудей самця, досягає 35 см і вкрита коротким, лускатим пір’ям. Вона роздувається, коли птах «залицяється» до самки.

Харчується плодами, комахами, особливо павуками та жуками. Плоди завбільшки зі сливу проковтує цілком. А комах, перш ніж проковтнути, спочатку дрібнить на частини.

Крик, який цей птах видає переважно рано-вранці, звучить жахливо і схожий на віддалене мукання вола. Перш ніж закричати, він розширює свій головний чубок, витягує порожню лопать, що висить на грудях, і трясе нею, киває головою і вже потім реве. Недоладне гніздо, звите з прутиків, улаштовує на верхівках найвищих дерев; у кладці – 2 білих яйця.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)