Польовий лунь

Відгуки: 0Тварини

Польовий лунь
Польовий лунь.

Поширений на відкритих просторах степової зони України та прирічкових луках.

При розмаху крил близько метра маса луня рідко перевищує 400 г.

Красиво планеруючи, лунь облітає свої угіддя, видивляючись у траві мишей і полівок. Часом переходить на низький бриючий політ, коли птах ніби ковзає над самісінькою травою. Здобич може схопити лише на землі, тому птахи вкрай рідко потрапляють йому до пазурів.

Гніздиться тільки на землі, серед високої трави.

У кладці буває 3–6 яєць. Насиджує самка, а самець полює для того, щоб прогодувати сім'ю.

Коли самець зі здобиччю підлітає до гнізда, самка злітає йому назустріч. У лунів заведено передавати їжу на льоту в повітрі.

Світло-сизе, майже біле забарвлення має тільки самець. Звідси походить вираз – «сивий, як лунь». У самки інше, більш темне забарвлення.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)