Північний олень (карібу)


Північний олень (карібу)
Північний олень (карібу)

Розповсюджені в тундрі Євразії, Північної Америки (місцева назва – карібу), Гренландії. Можна зустріти на арктичних островах і в тайзі.

Висота в холці 1,5 м, маса – 220 кг. Єдиний вид оленів, у яких роги мають і самки, і самці.

Взимку їсть лишайник ягель, або «оленячий мох», а влітку живиться трав’янистою рослинністю. Разом з травою поїдає пташині гнізда з кладками або пташенятами та інших дрібних тварин, у тому числі й лемінгів.

Тримаються олені стадами, об’єднуючись у період кочівлі, тоді їх чисельність перевищує тисячі особин. Протяжність міграційних шляхів такого стада досягає 1000 км. Більшу частину року самці й самки тримаються нарізно. Об’єднуються в період шлюбних ігор, тоді самці б’ються за право володіти гаремом. Самка народжує одне добре розвинене оленя. Новонароджене маля протягом півгодини підводиться на ноги і йде разом з усім стадом. Великі широкі копита північних оленів добре пристосовані до ходьби по глибокому снігу або грузькому болоту, а також до розгрібання снігу в пошуках корму.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)