Песець

Відгуки: 0Тварини

Песець
Песець

Мешканець тундри Євразії та Північної Америки.

Тіло з хвостом завдовжки до 120 см, маса – 9 кг.

Тіло покрите густою теплою шерстю, яка влітку сірувато-бура, а взимку стає білою і чудово маскує тварину. Живиться будь-якою доступною їжею, в тому числі ягодами, падаллю й викинутими на берег морськими водоростями, але основна його здобич – дрібні гризуни.

Песці тримаються поодинці й утворюють пари тільки в період розмноження. У виводку звичайно 7-10 дитинчат. Самець бере активну участь у вирощуванні потомства.

Взимку песці часто відкочовують на крижані простори Північного Льодовитого океану. Йдучи за білими ведмедями, живляться залишками їх здобичі.

Іноді можна побачити темну колірну морфу – блакитного песця (це коли зимове хутро зберігає темне забарвлення). Такі песці частіше зустрічаються на Алеутських та Командорських островах.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)