Пернаті дива


Імператорські пінгвіни
Імператорський пінгвін – справжній імператор Південного полюса.

Південний полюс – це місце для витривалих і сміливих. Проте крига й сніги, вітри й льодяний океан не заважають жити тут і вирощувати потомство пінгвінам.

Цей дивовижний птах не літає. Та й крила в нього дуже змінилися, обернувшись на ласти, адже пінгвіни пристосувалися до водного способу життя. Пір’я дуже густе й змазане жиром, тож здатне зберігати тепло тіла навіть у холодній воді. Крім того, тіло пінгвінів має обтічну форму, тому вони чудові плавці. Ці птахи здатні розвинути у воді швидкість до 40 кілометрів за годину, а пірнають вони більш ніж на сто метрів.

Узагалі, пінгвін може й злетіти, але тільки тоді, коли вистрибує з води на крижини.

Колібрі
Щоб підтримувати колібрі під час польоту, її крихітне серце робить близько 200 ударів за хвилину.

Хоча й говорять, що небо належить птахам, однак відмовилися від такого чудового подарунка природи не лише пінгвіни. Страуси, ківі й казуари колись уміли літати, проте поступово відмовились від далеких перельотів, а потім і взагалі почали просто ходити. Ківі, приміром, не мали наземних ворогів, саме тому політ став для них зайвим. За певний час усе тіло ківі вкрилося легким, волосоподібним пір’ям, а крила майже зникли. Однак сьогодні ці птахи є зникаючими. А довірливого дронта, на жаль, ми вже ніколи не побачимо. Ці птахи також не літали, бо на островах, де вони жили, у них не було природних ворогів. Вони робили гнізда прямісінько на землі. Дронти жили безтурботно, аж доки ці землі не відкрили люди, які стали полювати на птахів і завезли сюди нових тварин, що теж були не проти ними поласувати.

Шоломоносний казуар, мешканець Нової Гвінеї,– дуже сильний і важкий птах, який іноді має вагу до ста кілограмів. І хоча крила в казуара нерозвинені, ноги цілком компенсують цей недолік.

Страус
Страуси – найбільші птахи в світі.

Крило страуса майже нічим не відрізняється від крил літаючих птахів. От лишень у цих птахів майже цілком зникла літальна мускулатура. Але сильні двопалі ноги зробили страусів знаменитими в усьому світі бігунами! Неймовірно, та цей майже двометровий птах із вагою понад сто кілограмів здатен пробігти 60 кілометрів за годину!

А найменшою серед усіх пернатих є тропічна пташка колібрі. Деякі екземпляри важать усього-на-всього 2 грами, а їхня довжина від дзьоба до кінчика хвоста не перевищує п’яти сантиметрів. Але якими вигадливими можуть бути ці хвости! Неймовірне оперення яскравих кольорів, прикраси у вигляді китичок та химерних опахал – жоден птах не зможе похвалитися такою красою.

Колібрі живляться квітковим нектаром. Під час їжі пташки не сідають на квітку, а висять перед нею в повітрі. Вони працюють крильцями з такою швидкістю, що очі людини не здатні їх розгледіти.

І це не дивно, адже колібрі здійснює до 70 помахів на секунду.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)