Папуги совині, або какапо (Strigops habroptilus)

Відгуки: 0Тварини

Папуга совиний (какапо)
Папуга совиний (какапо)

Нічний нелітаючий птах з родини Nestoridae, живе тільки в Новій Зеландії. Належить до великих папуг і завбільшки майже як сова; довжина тіла – близько 60 см, вага – від 2 до 4 кг; у самця верхня частина тіла – яскраво-зелена, нижня – зеленувато-жовта.

Какапо живуть у заглибинах під корінням дерев, які, очевидно, збільшують самі птахи. Крик цих птахів – хрипке каркання, що переходить у неприємний вереск. Їжу становить почасти коріння, почасти – листя і молоді паростки дерев. Справжнього гнізда у какапо немає: папуга викопує собі ямку в серцевині трухлявого дерева. Какапо – надзвичайно добродушний і розумний птах; він дуже прихильно ставиться до тих, хто добре з ним поводиться. Хоча какапо не вміють літати, вони чудово лазять і можуть видертися на верхівку високого дерева, звідки стрибають униз, розкинувши крила. Планеруючи отак, можуть пролетіти відстань до 50 м.

Какапо, можливо, є одним з найдавніших видів сучасних птахів. Був дуже поширений у Новій Зеландії, але тепер зберігся лише на південному заході Південного острова. Мешкає в лісах, у місцях з високою вологістю, піднімаючись до висоти 1500 м над рівнем моря.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)