Папуга земляний (Pezoporus wallicus)

Відгуки: 0Тварини

Папуга земляний
Папуга земляний

Завбільшки з дрозда. Має строкате оперення, основне забарвлення якого оливково-трав’яне; верхня частина тіла – зелена, шия, груди і нижня частина тіла – жовтувато-зелені. Водиться в усій Південній Австралії, і в Тасманії також, де його можна бачити майже завжди на землі. У неродючих піщаних місцевостях і болотах живе поодинці й парами дуже усамітнено. У траві бігає спритно і невтомно, але, заскочений мисливцем, швидко злітає в повітря. Літає погано, тільки в разі небезпеки, коли не може втекти. Його політ схожий на курячий.

Це єдиний папуга, який не будує гнізд, а яйця відкладає в різні заглиблення та ямки просто на землі. Харчується травою, фруктами та ягодами.

Земляні папуги перебувають на межі зникнення. Нерідко вони гинуть у лісових пожежах.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)