Панголін


Панголін
Панголін з дитинчам.

Кілька видів цих тварин населяють тропічні ліси й савани Африки та Азії. За зовнішність його часто називають «ящером», хоча це ссавець!

Довжина тіла з хвостом досягає 160 см, маса – 27 кг.

Живиться термітами й мурахами, руйнуючи їхні житла сильними кігтями. Комах збирає довгим липким язиком. Зубів у панголіна немає, зате в шлунку є щось на зразок рогової тертушки, за допомогою якої він подрібнює проковтнутих комах.

Одиночна тварина. Самка приводить одне дитинча, яке годує молоком. Згодом починає носити його на собі.

Деревні види панголіна мають чіпкий хвіст. При небезпеці згортається в клубок, а тверда рогова луска надійно його захищає. Самка в цей момент ховає дитинча всередині клубка, який не під силу розгорнути навіть леопардові!

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)