Орел яструбиний (Aquila fasciata)


Орел яструбиний
Орел яструбиний

Належить до родини Яструбові. Для нього характерні: струнке тіло, порівняно короткі крила, довгий хвіст, високі ноги, оперені до пальців, великі, сильні лапи з довгими кігтями і довгастий міцний дзьоб. Пір’я спини – буре, верхні покривні пера хвоста – білуваті з мармуровим малюнком, груди та середина черева – білі з чорними плямами, махові пера – чорно-бурі з пурпуровим полиском. Загальна довжина птаха – 65–75 см, довжина крила – близько 50 см, вага – до 2,5 кг.

Яструбиних орлів у Західній Європі успішно використовують як ловецьких птахів. У багатьох районах європейського ареалу цьому виду загрожує цілковите зникнення.

Яструбиний орел водиться в усій Центральній та Південній Європі, Північно-Західній Африці та Індії, вибираючи для місцеперебування безлісі гори зі стрімчастими кам’янистими схилами.

Живиться ссавцями і птахами середньої величини – зайцями, кроликами, сірими і кам’яними куріпками, дикими голубами, вороновими. Здобич ловить переважно на землі, хоча може і в повітрі, як сокіл.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)