Лось


Лосі під час двобою
Лосі під час двобою.
 Населяє ліси Полісся та Лісостепу. Самець досягає висоти в холці до 2 м і маси до 500 кг. Це найбільший з оленів. Завдяки довгим ногам із широкими копитами лось легко долає болота і глибокі сніги. Більшу частину року живиться пагонами, корою та листям дерев. Узимку кормом служать пагони та хвоя.

 Влітку живуть поодинці, а взимку збираються невеликими групами. Самка народжує 1–2 лосенят, які спочатку лежать, причаївшись, у гущині лісу, та незабаром починають слідувати за нею.

 Гаремів у лосів не буває. Восени, у пору весіль, самці б’ються за кожну самку окремо.

 Спеку лосі переносять погано. Це тварини прохолодного клімату. Тому влітку вони тримаються біля лісових водойм, багато часу проводять у воді, ласуючи водно-болотяною рослинністю.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)