Лелека-роззява африканський (Anastomus lamelligerus)

Відгуки: 0Тварини

Лелека-роззява африканський (Anastomus lamelligerus)
Лелека-роззява африканський

Представник родини Лелекові. Тіло птаха досить струнке, дзьоб товстий, стиснутий з боків. Незвичайний тим, що краї щелеп сходяться лише біля основи та на кінці, а посередині не змикаються. Такий нещільно закритий дзьоб добре пристосований для того, щоб відкривати черепашки та виколупувати їхній вміст. Роззява на зріст трохи менший за звичайного лелеку. Колір його нестандартно видозмінених пер зелений з пурпуровим полиском.

Африканський лелека-роззява досягає завдовжки від 80 до 94 см, вага – від 1 до 1,3 кг. Часто тримається поблизу бегемотів, які, розпушуючи берег, допомагають йому в пошуках корму.

Водиться в Центральній та Південній Африці. Зранку ці птахи з’являються поблизу калюж, на болотах, біля ставків, навіть на морському березі, полюючи на слимаків, равликів, черепашок, рибок та жаб. Лелека-роззява живиться передусім великими водяними равликами.

Невелике (50 см у діаметрі) гніздо птахи будують з гілок та очерету. Зазвичай у кладці 3–4 яйця, які насиджують від 25 до 30 днів. Пташенята вкриті чорним пухом, у них нормально стулені дзьобики. Вони покидають гніздо через 50–55 днів.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)