Лебідь-шипун


Лебідь-шипун
Лебідь-шипун.

Ареал охоплює всю Україну. Довжина тіла – до 160 см, розмах крил – майже 2,5 м, маса – до 15 кг.

Живиться переважно водяними рослинами. Гніздиться на заломах торішнього очерету. Кладку з 4–6 яєць насиджує самка. Самець пильно охороняє її та пташенят. Зимує скрізь, де є спокійні незамерзаючі водойми.

Зрідка на південних узбережжях можна зустріти зимуючого в Україні лебедя-кликуна, який відрізняється від свого родича жовтим (а не червоним, як у шипуна) дзьобом і гучним трубним голосом.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)