Крячки – родина птахів (Sternidae)

Відгуки: 0Тварини

Крячки
Крячки

Чудово літають і пірнають. Це середніх розмірів або маленькі птахи, в оперенні яких переважає чорний, сірий та білий кольори. Вони водяться в усіх поясах земної кулі, тримаються поблизу моря або прісної води і кочують по берегах. Усі крячки мають неспокійну, жваву вдачу, вони постійно діяльні від сходу сонця до його заходу. Їхня їжа – переважно риби та комахи; але великі види їдять і маленьких ссавців, плазунів та земноводних, а дрібні – черв’яків і морських тварин. Щоб схопити здобич, вони швидко літають низько понад водою і, помітивши тварину, ширяють над нею кілька секунд, а потім несподівано шубовстають у воду і схоплюють дзьобом. Щороку незадовго до кладки крячки збираються на місце гніздування в тій самій місцевості; звичайно кожен вид гніздиться у великій кількості, рідше – кожна пара поодинці.

Представником цієї родини є крячок каспійський, або чеграва (Hydroprogne caspia). Нижня частина його тіла та передня частина спини блискуче-білого кольору, плечі – блакитнуваті. Батьківщиною птаха вважають Середню Азію та південь Європи. Найчастіше можна бачити, як цей крячок літає над водою, опустивши голову, на якій дуже помітний блискучий червоний дзьоб.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)