Косуля


Косуля з дитинчам
Косуля з дитинчам.
 Поширена в широколистих і мішаних лісах Євразії. Зустрічається також на півдні тайгової зони. Уникає районів, де взимку буває глибокий сніжний покрив.

 Висота в холці до 1 м, маса – 65 кг.

 Живиться травою, листям і пагонами чагарників. Узимку косулі доводиться задовольнятися вершечками пагонів з бруньками та лісовою падалицею. У дубових лісах копитом може викопувати з-під снігу жолуді. Тримається косуля одиноко та невеликими стадами.

 Самка народжує двох плямистих дитинчат. У перші тижні вони ховаються в заростях чагарника. Мати відвідує їх, щоб нагодувати молоком.

 Іноді під час прогулянки в лісі люди знаходять косуленя і, гадаючи, що воно сирота, забирають додому Насправді ж мати-косуля просто не насмілюється показатися на очі людям. Якщо де-небудь у природі раптом знайдете маля – не чіпайте його! Хай залишиться у себе вдома.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)