Кондор (Vultur gryphus)

Відгуки: 0Тварини

Кондор (Vultur gryphus)
Кондор вважається найбільшим літаючим птахом Західної півкулі.

Належить до родини Американські грифи. Оперення дорослого кондора чорне, зі слабким сталевим блиском; зовнішні покривні пера крила та шиї – білі. Батьківщина його – високі південноамериканські гори – від Квіто до південного кінця цієї частини світу. Кондор трапляється в Андах на висоті 5000 м і майже ніколи не спускається нижче 3000 м.

Звички та спосіб життя кондора в основному такі самі, як у грифів. Під час розмноження вони живуть парами, але звичайно можна зустріти зграю кондорів. Якщо кондор побачить з висоти щось їстівне, то спускається, а інші, помітивши це, негайно ж поспішають за ним. По закінченні полювання вони повертаються на свої скелі і тут перепочивають, дрімаючи протягом кількох годин. Подібно до грифів, кондори переважно харчуються падаллю. Іноді вони нападають на ягнят, телят, поранених коней. Кондор уникає людських жител і не чіпає дітей; індіанці в один голос стверджують, що для людини він цілком безпечний.

Час розмноження кондора припадає на наші зимові або весняні місяці. Гніздо розміщується на неприступній скелі, але навряд чи його можна назвати гніздом: нерідко самка відкладає свої 2 яйця просто на голу землю.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)