Клювач африканський (Mycteria ibis)

Відгуки: 0Тварини

Клювач африканський (Mycteria ibis)
Африканський клювач гніздиться колоніями на деревах, нерідко в селах або містах.

Належить до родини Лелечі. Довжина тіла до 1 м. Жовтий дзьоб трохи заломлений донизу і чітко вирізняється на тлі голого червоного «обличчя». Оперення на спині біле з рожевувато-червоним полиском; махові та стернові пера блискучі, зеленувато-чорні; покривні пера крил з білими та пурпуровими поперечними плямами. Типові для лелек ноги мають червонувато-жовтогарячий колір.

Водиться в усіх внутрішніх водних просторах Африки починаючи від 18° північної широти на південь. Водиться в усіх внутрішніх водних просторах Африки починаючи від 18° північної широти на південь, де тримається по відкритих берегах річок, озер та інших водойм. Для гніздування йому необхідні великі дерева. На одному такому дереві може бути до 50 гнізд. Вони гніздяться колоніями, іноді разом з іншими лелекоподібними птахами. Гнізда будують з самих гілок. Самка відкладає 2–3 яйця, які висиджують обоє батьків протягом 30 днів.

Після народження пташенят клювачі живуть зграями по 10–12 особин.

Клювач полює ранками та вечорами, і, як здається, здобиччю його стають різні дрібні тварини – не важливо, чи то ссавці чи птахи; втім, головна його їжа, очевидно, риби, земноводні та черв’яки. Ходою і польотом він дивовижно нагадує нашого лелеку.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)