Калао дворогий (Buceros bicornis)

Відгуки: 0Тварини

Калао дворогий (Buceros bicornis)
Калао дворогий

Належить до родини Птахи-носороги. В оперенні – переважно чорні та білі кольори. Ці птахи поширені в лісистих місцевостях Індії від крайнього півдня до Гімалаїв.

Цей птах вибирає для свого місцеперебування відкриті і зарослі хащі поблизу річок. Їхній крик нагадує квакання величезної жаби, але трохи голосніший.

Більша частина раціону калао складається з плодів тропічних дерев.

Калао вибирає для гнізда дупло, розташоване на висоті 18–25 м. Знайшовши потрібне дупло, самка починає замуровувати вхід до нього. Вона робить це самостійно. Самець тільки підносить їй будівельний матеріал: м’якоть фруктів, грудки землі, гілочки. Усе це пташка скріплює послідом. Засихаючи, конструкція утворює міцну стінку. Коли отвір зменшується, самка протискується в дупло і замуровує себе зсередини. Вона залишає тільки невеликий отвір, через який самець подає їй корм, а самка викидає відходи. Мати залишається замурованою протягом усього періоду насиджування та вигодовування пташенят. Також у своєму «ув’язненні» самка переживає період линяння. Самець приносить корм самці та пташенятам, які вилупилися з яєць. Через 2–3 місяці після появи пташенят на світ самка розбиває стінку і разом з ними виходить на волю. Молоді калао на той час уже здатні літати.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)