Кабарга

Відгуки: 0Тварини

Кабарга
Кабарга
 Населяє гірські ліси Південного Сибіру, Далекого Сходу і далі на південь – до Тибету і Гімалаїв. Любить завали бурелому. Довжина тіла не перевищує 1 м, маса – 17 кг. Довгі (до 10 см) ікла є тільки у самців. Раніше її відносили до родини Оленячих, але тепер виділяють у самостійну відособлену родину Кабаргових. Живиться переважно деревними лишайниками, а також чагарниково-трав'янистою рослинністю. Одиночна тварина. Самка народжує одного-двох дитинчат.

 Чудово лазить і стрибає не тільки по скелях, а й по стовбурах похилих дерев. У рідній стихії навіть для рисі чи леопарда це непроста здобич. А от на рівному місці або в глибокому снігу стає абсолютно безпорадною.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)