Голуб нікобарський (Caloenas nicobarica)

Відгуки: 0Тварини

Голуб нікобарський (Caloenas nicobarica)
Нікобарський голуб – останній з існуючих нині видів зривистих голубів. Він найближчий родич дронта, що вимер у середині XVII ст.

Має міцну будову, довжина тіла близько 40 см; на дзьобі його біля лоба – м’яка, куляста бородавка; ноги, майже цілком схожі з курячими, сильні; крила – довгі й широкі; оперення довге і в ділянці шиї утворює гриву, що спадає. Голова, шия, вся нижня частина і махові пера – чорно-зелені; довге пір’я гриви, спина, надхвістя і покривне пір’я крил – зелені з металевим блиском; хвіст – білий-білісінький.

Нікобарський голуб трапляється на всіх островах, що оточують Нову Гвінею, віддаючи перевагу безлюдним. Живуть невеликими зграйками або парами в джунглях, майже виключно на землі, але й дуже добре, хоча й важко літають. Харчується насінням і плодами рослин, а також дрібними безхребетними.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)