Гіацинтовий ара


Гіацинтовий ара
Гіацинтовий ара.
 Поширення обмежене Південною Бразилією, а також прилеглими районами Болівії та Парагваю. Населяє сухе рідколісся, що перемежовується з вологими надрічковими лісами і пальмовими гаями.

 Завдовжки близько 1 м. Найбільший папуга світової фауни. Живиться різним насінням і плодами. Величезним дзьобом розколює шкаралупу пальмових горіхів. Гніздяться в просторих дуплах гігантських дерев. Коли їх поблизу немає, можуть викопати нору в річковому обриві. У кладці 2-3 яєць. Від часу насиджування кладки до вильоту пташенят із гнізда минає чотири місяці. Після цього молоді птахи ще довго залишаються під опікою батьків.

 Утворює постійні пари на все життя. Подружжя віддані один одному.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)