Гелада

Відгуки: 0Тварини

Гелада
Гелада
 Населяє Абіссінське нагір’я Північно-Східної Африки (Ефіопія). Живе на висотах до 4400 м!

 Тіло завдовжки до 75 см, маса – до 21 кг.

 Живиться різноманітною трав’янистою рослинністю, а також різним корінням та бульбами.

 Тримаються великими стадами, у яких буває до 600 особин. Стадо складається з багатьох сімейних груп. На чолі групи лише один дорослий самець. Самка народжує одне дитинча, яке носить із собою. Старші самки допомагають самцю підтримувати свій авторитет під час різних конфліктів і вимагають, щоб їх «чоловік» більше уваги приділяв саме їм. Якщо низькорангові самки обділені увагою самця – для них це сигнал про те, що час шукати собі нового покровителя.

 У самки соски на грудях розташовані так близько, що малюк може смоктати їх одночасно обидва! Ця особливість унікальна не тільки для приматів, але, мабуть, і для всіх ссавців.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)