Гагарка безкрила (Pinguinus impennis)

Відгуки: 0Тварини

Гагарка безкрила (Pinguinus impennis)
Безкрила гагарка – найбільший представник родини Чистуни, досягала 85 см (33 дюйми) завдовжки і ваги 5 кг (11 фунтів).

Належить до родини Алькові і ще на початку XIX ст. жила на Далекій Півночі. Великий нелітаючий птах, завбільшки як гусак. У наш час цілком вимерла внаслідок переслідування її людиною.

Безкрилі гагари не вміли літати, але чудово плавали, полюючи на рибу. Гніздилися ці птахи на скелях, утворюючи колонії. У травні – на початку червня самки відкладали по одному яйцю, яке насиджували близько 30 днів.

Раніше ісландці і гренландці харчувалися її м’ясом, нині її шкурка цінується ледве не на вагу золота, і якби безкрила гагара жила тепер десь на невідомому острові і її там знайшли, то дуже скоро птах би повністю зник.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)