Дрізд співочий (Turdus philomelos)

Відгуки: 0Тварини

Дрізд співочий (Turdus philomelos)
У пісні співочий дрізд нерідко імітує деякі звуки інших птахів. Співає звичайно, сидячи у верховітті, майже весь світлий час доби, але найбільш активний вранці й увечері. Співає весь час, аж до кінця гніздового періоду.

Належить до родини Дроздові. Довжина його досягає 22 см, розмах крил 34 см, довжина крила 11 см, хвоста – 8 см.

Співочий дрізд живе в більшій частині Європи, а також у Північній і Середній Азії, взимку часто залітає до Північно-Західної, а іноді й до Північно-Східної Африки.

Заселяє різні типи лісів, і однаково численний як у листяних лісах, так і в тайзі. З усіх дерев для гнізд віддають перевагу хвойним – невисоким ялинам та ялівцям. На землі, у купах хмизу гніздяться значно рідше, ніж інші дрозди. Деякі пари роблять дві кладки. Яєць в основному 5. Яйця яскраво-блакитні, з нечисленними темними цятками.

Пташенят вигодовують різними комахами і дрібними черв’яками.

Дрозди можуть вважатися найкращими співаками серед усіх співочих птахів, а першість належить співочому дрозду.

Харчується він безхребетними; восени також їдять різні ягоди.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)