Дев’ятипоясний броненосець

Відгуки: 0Тварини

Дев’ятипоясний броненосець.
Дев’ятипоясний броненосець.
 Дуже поширений у тропіках і субтропіках Америки. За останні сто років розселився по південних штатах США. Довжина тіла з хвостом досягає 90 см, маса – 8 кг. Його панцир складається з дрібних шкірних кісточок, зверху вкритих роговими щитками. Живиться різноманітною дрібною живністю, не гребує й рослинною їжею. У пошуках поживи часто риється в землі сильними пазуристими лапами. Одиночна тварина. Самка народжує чотирьох дитинчат – завжди однояйцевих близнят. Тому у виводку можуть бути тільки самці або тільки самки. Це унікальне явище в світі тварин!

 Усі броненосці – чудові землекопи й виривають собі глибоку нору. Відчувши небезпеку, можуть заритися в землю за лічені секунди.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)