Чорний лелека


Чорний лелека
Чорний лелека.

Зберігся лише в глухих лісах Полісся та Карпат і Лісостепу. Раніше жив по всій Україні.

Маса не більше 3 кг, розмах крил – 1,5–2 м.

На болотах і вологих лісових лугах полює на великих комах, жаб, ящірок, змій і дрібних ссавців.

Своє велике гніздо влаштовує на високих деревах або на скелястих карнизах. У кладці – 4–5 яєць. Насиджують і годують пташенят обоє батьків. Зимує в тропіках Африки. На відміну від білого лелеки, уникає людини.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)