Червоновола казарка

Відгуки: 0Тварини

Казарка червоновола
Казарка червоновола

Ареал обмежений арктичними районами Західного Сибіру, а саме півостровами Ямал і Таймир.

Тіло завдовжки до 55 см, маса не перевищує одного кілограма.

Живиться соковитою трав'янистою рослинністю.

Утворює постійні пари, які зберігаються протягом усього життя. Гніздиться невеликими колоніями з декількох пар. Своє гніздо намагається обладнати по сусідству з гніздом сокола-сапсана. Казарки користуються тим, що сапсан ловить здобич тільки на льоту і поряд з «будинком» не полює. Він агресивний і проганяє зі своєї гніздової території чайок, поморників та песців, які можуть знищити і гніздо казарок. Будує гніздо і насиджує кладку з шести-дев'яти яєць тільки самка казарки. Самець старанно охороняє гніздову ділянку й сім'ю, допомагає ростити пташенят.

Найменший та найкрасивіший з гусей світової фауни.

Червоновола казарка (марки)
Червоновола казарка (марки)

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)