Бурундук

Відгуки: 0Тварини

Бурундук ховає їжу в защічні мішки
Бурундук ховає їжу в защічні мішки.
 Ареал цього звіра охоплює зону гір, тайги і мішаних лісів Північно-Східної Європи, Азії та Північної Америки.

 Тіло з хвостом завдовжки до ЗО см маса – 100 г Веде денний спосіб життя

 Живиться насінням, ягодами, бруньками, комахами але віддає перевагу кедровим горішкам калорійним та поживним, запаси яких бурундук робить на зиму. У зв'язку з цим місця його мешкання тісно пов'язані з місцями де росте сибірська (кедрова) та сланикова сосна.

 Одиночна тварина, не терпить на своїй території собі подібних.

 У виводку – чотири-шість малюків Дуже спритно пазить по деревах, але житло завжди обладнує глибоко під землею. Тут зберігаються і запаси провіанту – до 4 кг. Бурундук має защічні мішки, в яких носить горіхи й насіння до себе в нірку.

 Галасливий звір, при найменшій тривозі починає голосно свистіти.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)