Бурий ведмідь

Відгуки: 0Тварини

Самка бурого ведмедя з дитинчатами
Самка бурого ведмедя з дитинчатами
 Мешкає у хвойних і мішаних лісах Євразії та західних регіонів Північної Америки. У Північній Америці відомий під назвою «грізлі».

 Найбільші особини живуть на півночі Далекого Сходу і північному заході Америки. Тут нерідко зустрічаються гіганти завдовжки до 230 см та масою 700 кг.

 Очевидно, це пов’язано з багатими харчовими ресурсами регіонів: у річки там регулярно заходять на нерест тихоокеанські лососі. Лазити по деревах можуть лише молоді особини віком до двох-трьох років.

 Всеїдний, у живленні переважає найрізноманітніша рослинна їжа: від молодої зелені до ягід, фруктів та горіхів. Тваринна їжа звіра також різноманітна: від мурах аж до копитних тварин. До осені ведмедю потрібно обов’язково розжиріти, щоб запасів жиру вистачило на всю довгу північну зиму. А ведмедиці треба забезпечити молоком новонароджених ведмежат у барлозі до весни.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)