Біла сова


Біла сова
Біла сова

Мешкає в тундрі Євразії, Північної Америки і Гренландії. Дорослі особини мають абсолютно біле оперення.

Розмах крил – до 160 см, маса – до 2,5 кг.

Основний корм – лемінги. Влітку, коли цілодобово сяє полярне сонце, полює вдень,

Гніздяться територіальними парами. Кладка звичайно на землі, у ній – 5-8 яєць. Пташенята мають сіре забарвлення, що поступово зникає в міру їх підростання.

Поблизу свого гнізда батьки агресивні і люто відганяють поморників, чайок та песців, тому по сусідству полюбляють селитися дикі гуси.

Взимку, особливо в роки зменшення чисельності лемінгів та білих куріпок, відкочовує далеко на південь. Іноді білу сову можна зустріти навіть на території України.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)