Беркут (птах)

Відгуки: 0Тварини

Беркут
Беркут
  Цей чудовий птах гніздиться лише в Карпатах. У південних регіонах України тільки зимує.

  Довжина тіла – до 1 м, розмах крил – 2 м, маса почасти досягає 5 кг. Це найбільший і найдужчий орел Північної півкулі!

  Полює на ховрашків, бабаків, зайців, великих птахів, не нехтує і стервом. Пара беркутів свої величезні гнізда із гілля будує на скелях або кронах високих дерев.

  У кладці – 2–3 яйця, проте дорослого віку досягає найчастіше тільки одне пташеня беркута.

  Узимку беркути широко кочують Беркут по всій території України.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)