Агуті


Агуті з малюком
Агуті з малюком.
 Понад десять видів цих гризунів мешкають у тропічних лісах Америки.

 Можуть досягати ваги до 10 кг при довжині тіла до 80 см. Отже, як для гризунів ці тварини досить великі.

 Живиться агуті різноманітною рослинністю, у тому числі й опалими плодами. Має звичку прислухатися, чи не впав на землю поблизу який плід. Почувши підозрілий звук, миттю поспішає на пошуки. На жаль, про цю його звичку добре знають і мисливці, і ягуари. Вони теж тихенько підкрадаються до того заповітного місця, щоб підстерегти ласуна.

 Веде одинокий спосіб життя. Самка двічі на рік народжує здебільшого двох-чотирьох добре розвинених дитинчат.

 За способом життя і частково на вигляд нагадують опеньків – найдрібніших копитних тропіків Старого світу. Агуті дуже обережні й полохливі. Швидко бігають і при найменшій тривозі стрімко зникають у хащах.

Залиште свій коментар!

grin LOL cheese smile wink smirk rolleyes confused surprised big surprise tongue laugh tongue rolleye tongue wink raspberry blank stare long face ohh grrr gulp oh oh downer red face sick shut eye hmmm mad angry zipper kiss shock cool smile cool smirk cool grin cool hmm cool mad cool cheese vampire snake excaim question

Коментар буде опубліковано після перевірки модератором

Ви можете увійти під своїм логіном або зареєструватися на сайті.

(обов'язково)