Мітка: ссавець


Імператорський тамарин

Імператорський тамарин

 Ареал імператорського тамарина обмежений західними регіонами Бразилії.  Довжина тіла цих дрібних приматів не перевищує 31 см, хвоста – 42 см, маса до 900 г.  Живиться комахами, павуками, деревними жабами та ящірками. Нерідко ловить кажанів і нищить пташині гнізда. Поїдає різні плоди і соковиті пагони. Часто підгризає кору на гілках, щоб поласувати деревним соком або камеддю […]

Панголін

Панголін

 Кілька видів цих тварин населяють тропічні ліси й савани Африки та Азії. За зовнішність його часто називають «ящером», хоча це ссавець!  Довжина тіла з хвостом досягає 160 см, маса – 27 кг.  Живиться термітами й мурахами, руйнуючи їхні житла сильними кігтями. Комах збирає довгим липким язиком. Зубів у панголіна немає, зате в шлунку є щось […]

Дев’ятипоясний броненосець

Дев’ятипоясний броненосець.

 Дуже поширений у тропіках і субтропіках Америки. За останні сто років розселився по південних штатах США. Довжина тіла з хвостом досягає 90 см, маса – 8 кг. Його панцир складається з дрібних шкірних кісточок, зверху вкритих роговими щитками. Живиться різноманітною дрібною живністю, не гребує й рослинною їжею. У пошуках поживи часто риється в землі сильними […]

Вовк

Зграя вовків

 Широко розповсюджений у Євразії та Північній Америці. До характеру ландшафту невибагливий, але віддає перевагу відкритим місцям, що чергуються з лісами та балками. Довжина тіла з хвостом сягає майже 2 м, маса до 80 кг! Це найбільший представник родини Собачих. Полює на різноманітних копитних, але може живитися дрібними гризунами і падаллю.  Розмір мисливської ділянки зграї звичайно […]

Лось

Лосі під час двобою

 Населяє ліси Полісся та Лісостепу. Самець досягає висоти в холці до 2 м і маси до 500 кг. Це найбільший з оленів. Завдяки довгим ногам із широкими копитами лось легко долає болота і глибокі сніги. Більшу частину року живиться пагонами, корою та листям дерев. Узимку кормом служать пагони та хвоя.  Влітку живуть поодинці, а взимку […]

Лісова куниця

Лісова куниця

 Житель хвойних, мішаних і широколистих лісів Полісся, Карпат і Лісостепу. Довжина тіла – до 58 см, хвоста – 28 см, маса – 1,8 кг.  Дуже схожа на кам’яну куницю, але відрізняється від неї жовтим забарвленням горла і грудей. За це її називають жовтодушкою.  Чудово стрибає й лазить по деревах. З усіх хижаків України це найспритніший […]

Кіт лісовий

Кіт лісовий

 Зберігся лише в глухих передгір’ях Карпат і в гирлі Дунаю.  Довжина – близько 60 см, маса – 7 кг. Слух і зір розвинуті чудово, а от нюх у кота досить слабкий.  Полює на гризунів і пташок. Дорослі коти ведуть усамітнене життя. Самка приводить 3–6 сліпих кошенят. Самець не бере участі у вихованні потомства.  До зими […]

Ласка

Ласка

 Може жити практично в будь-якому ландшафті. Довжина тіла самця – до 26 см, самки – до 21 см, маса – 100–150 г. Це найменший у світі представник ряду хижих ссавців.  Живиться полівками та мишами, легко проникаючи в нори гризунів завдяки вузькому тілу.  Одиночна тварина. Самка народжує 5–10 сліпих дитинчат.

Лисиця

Лисиця

 Зустрічається в найрізноманітніших ландшафтах України.  Довжина тіла – до 90 см, хвоста – 60 см, маса – до 10 кг. Здатна бігти зі швидкістю до 48 км за годину і стрибати у висоту на 2 м.  Живиться гризунами та іншими дрібними тваринами, а також соковитими ягодами та фруктами. Одиночна тварина. Парується лише на шлюбний період. […]

Рись

Рись

 Мешканка хвойних і мішаних лісів Євразії та Північної Америки. Тіло завдовжки 90 см, маса – до 27 кг. Має характерні китички на вухах і короткий хвіст. Широкі стопи дозволяють рисі краще за інших кішок пересуватися по глибокому снігу. Живе одиноко. У виводку двоє-четверо котенят, яких мати опікує до року.  Полює, як і всі кішки, крадькома, […]


Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн