Мітка: птах


Альбатрос мандрівний (Diomedea exulans)

Альбатрос мандрівний

Належить до родини Альбатросові. Це найбільший представник ряду Трубконосі, який досягає завдовжки 117 см і має найбільший серед птахів розмах крил – до 325 см. У нього чисто-біле оперення, за винятком чорних махових пер. Батьківщина його – океани Південної півкулі між 50° і 60° південної широти. Усі, хто спостерігав за альбатросом, одностайні в захоплених відгуках […]

Чорний стриж

Чорний стриж

Гніздиться по всій Україні. Довжина – до 16 см, маса – до 45 г. Швидкість польоту – понад 100 км за годину. Своє життя проводить виключно в повітрі. По землі він тільки повзає, навіть злетіти з неї не може через надто короткі лапки та довгий хвіст. Живиться дрібними комахами. П’є в повітрі, ловлячи краплі дощу […]

Чорний лелека

Чорний лелека

Зберігся лише в глухих лісах Полісся та Карпат і Лісостепу. Раніше жив по всій Україні. Маса не більше 3 кг, розмах крил – 1,5–2 м. На болотах і вологих лісових лугах полює на великих комах, жаб, ящірок, змій і дрібних ссавців. Своє велике гніздо влаштовує на високих деревах або на скелястих карнизах. У кладці – […]

Чорний гриф

Чорний гриф

Зберігся лише в найбільш важкодоступних горах Криму. Довжина тіла – 100–110 см, розмах крил – до 3 м, маса – до 12 кг. Живиться тушами мертвих тварин. Утворює постійні пари. Свої величезні гнізда влаштовує на деревах. Єдине яйце насиджує майже два місяці. Потім ще 3–4 місяці пташеня потребує опіки. Своє дитинча грифи вигодовують напівперетравленим м’ясом.

Фазан

Фазан

Один із найкрасивіших птахів нашої фауни. Поширений у південних регіонах України, у Криму та Карпатах, по річкових долинах проникає і в Степ. Живиться рослинною їжею. Самець завбільшки зі свійського півня. Маса тіла – від 1 до 1,5 кг. Тримається на індивідуальній ділянці. У гнізді – 8–14 яєць. Пташенят виводить і опікує самка.

Скопа

Скопа

Гніздиться в небагатьох місцях Полісся, долини Дніпра та Сіверського Дінця. Живиться виключно живою рибою. Утворює постійні пари. Величезне гніздо скопа розміщує на вершинах високих дерев. У кладці зазвичай буває 2–3 яйця. З осені відкочовує на південь, аж до морських узбереж.


Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн